Omalla nimelläni ei juurikaan löydy henkilökohtaisia tietoja. Erään kunnanjohtajan nimi on sama, kuin minulla, joten hänestä löytyy runsaasti tekstiä/kuvia. Yhden instagram-kuvan löysin itsestäni, en muuta. Olen pyrkinyt pitämään omat facebook/instagram-tilini mahdollisimman yksityisinä ja hyväksynyt kavereiksi vain henkilöitä, jotka hyvin tunnen. En myöskään "päivitä" tilejäni kovin usein ja ajoittain olen miettinyt jopa niiden poistoa kokonaan. Toisaalta on mukava seurata mitä kavereille kuuluu, joten siksi en ole vielä poistanut tilejäni, mutta en koe olevani niistä mitenkään riippuvainen. Tiettyjä tietoja netistä voi poistaa, mutta joidenkin tietojen poistaminen saattaa olla jopa mahdotona. Jos ajatellaan vaikka kuvakaappausta. Kuka tahana voi ottaa kuvan esim. puhelimella mistä tahansa verkossa esiintyvästä materiallista ja halutessaan jakaa sitä eteenpäin. 

Verkkoidentiteetti tarkoittaa ihmisen digitaalista ilmentymää, jonka perusteella toisilla on mahdollisuus tunnistaa hänet internetissä. Mielestäni netissä luodaan itsestään tietynlainen mielikuva ja siihen mielikuvaan voi vaikuttaa sillä tavoin, että mitä antaa itsestään ilmi verkossa, millaisena esittää oman toimintansa. Yleensä googlen hakukonetta käytetään ensimmäisenä, kun halutaan tietoa jostain ihmisestä, paikasta jne. Verkkoidentiteetti muodostuu myös siitä, mitä henkilöstä tiedetään erilaisissa verkkokeskusteluissa ja sosiaalisessa mediassa. Eli omalla toiminnalla pystyy vaikuttamaan siihen, millainen verkkoidentiteetti itsestään voi muodostua. 

Ajattelen, että digitaalinen identiteetti saa alkunsa siitä, kun aletaan toimia internetissä ensimmäistä kertaa omalla nimellä tai luomalla oma nimimerkki, kuten esimerkiksi kirjautumalla/rekisteröitymällä facebookiin. Omaan identiteettiin voi vaikuttaa muun muassa siten, että mitä asioita kerrot isestäni omassa profiilissasi. Ajattelen, että mitä vähemmän antaa tietoja itsestään netissä, sitä todennäköisemmin ei myöskään joudu identiteettivarkauden kohteeksi. 

Muun muassa facebookiin ja instagramiin on helppo ladata itsestään kuvia ja muokata niitä mieleisekseen. Tietoja voi myös manipuloida itselleen mieleiseksi, jonka perusteella toisille muodostuu digitaalinen identiteetti. Olen monesti pohtinut sitä, että mitä ihmiset hakevat tällaisella manipuloinnilla. Ajattelen, että manipuloinnin avulla itsestä halutaan antaa parempi kuva, kun on oikeasti on ja netissä se on lisäksi aika helppoa, joten toisaalta ymmärrän miksi monet tekevät sitä. 

Yleensä julkisuuden henkilöitä seurataan netissä sen vuoksi, koska he ovat kuuluisia/julkkiksia. Julkisuuden henkilöille on myös tyypillistä, että heillä on jonkinlaisia faneja, joille on tärkeää olla yhteydessä fanittamaansa henkilöön sosiaalisen median kautta. Tietenkin riippuu minkälainen julkisuuden henkilö on kyseessä. Jos julkisuuden henkilö haluaa vaikkapa julkisuutta kaupallisessa tarkoituksessa, kannattaa hänen mainostaa itseään tai tuotettaan netissä sen vuoksi, jotta ihmisillä on mahdollista tulla hänestä tai tuotteestaan tietoiseksi. Julkkisten sometilit ovatkin monesti rakennettu kaupallisiin tarkoituksiin siten, että niiden kautta paitsi tuodaan tunnetuksi eri tuotteita ja brändejä niin myös ohjataan eri tuotesivustoille. Mielestäni jos julkisuuden henkilöt eivät halua itsestään tietoja nettiin, niin sitten heidän ei niitä sinne tarvitse laittaa.